Houten Ramen

houten ramen op maat in gentBent u op zoek naar een vakman voor houten ramen in regio Gent (Oost-Vlaanderen) ? Schrijnwerkerij Verhoeven plaatst allerlei soorten houten ramen zowel voor renovatie als nieuwbouw woningen. Uw houten ramen worden volledig op maat in ons atelier gemaakt.

  • sipo of afzelia doussie hout
  • verschillende stijlen mogelijk: klassiek of modern
  • dubbele rubberdichting
  • warme uitstraling
  • uitstekende thermische & akoestische isolatie
  • bij goed onderhoud: lange levensduur tot 75 jaar (afzelia)
  • eenvoudig te herstellen bij schade
BEKIJK FOTO’SMEER INFO

Ivan

Verhoeven schrijnwerk maakt kwalitatieve houten ramen in verschillende houtsoorten!

Bent u op zoek naar houten ramen op maat ? Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw project

HOUTEN RAMEN REALISATIES

MEER INFO OVER HOUTEN RAMEN

Voordelen van hout ?

Kiezen voor ramen of deuren in hout heeft heel wat voordelen: hout is in de eerste plaats een natuurproduct, wat een typische warme uitstraling geeft. De nieuwe verfsoorten en oliën vereenvoudigen het onderhoud, en garanderen dat bepaalde houten ramen een levensduur hebben tot wel 75 jaar.

U kan op ieder ogenblik de kleur van uw houten ramen wijzigen. De uitstraling van uw huis wijzigen is slechts na een simpele schilderbeurt een feit. Sommigen laten het hout zelfs onbehandeld zodat het na verloop van tijd een natuurlijke grijze tint krijgt. Dit gebeurt best met ramen in afzelia of padouk.
Ondanks de vele voordelen die aluminium of pvc bieden wint hout momenteel terug aan populariteit.

Qua stijl kunnen houten ramen van strak tot klassiek worden afgewerkt. Het aantal mogelijkheden is vrijwel eindeloos. Wij kunnen bestaande oude ramen copiëren, bijvoorbeeld bij restauratie van oude gebouwen. Daarbij worden geregeld oude elementen hergebruikt ; bijvoorbeeld smeedwerken kaders in voordeuren of grepen en brievenbussen.
Zelfs loodglas uit de oude ramen kan worden aangepast en teruggeplaatst in het nieuwe dubbele glas.

Nadelen ramen met hout ?

Door de verbeterde afwerkingsproducten vraagt hout niet meer zowel onderhoudswerk als vroeger. Vroeg of laat moet U de ramen en deuren opnieuw behandelen met olie, verf of vernis.

Probeer het onderhoud te spreiden tot maximaal 1 gevel per jaar. Ramen op het westen en zuiden georiënteerd zullen sneller aan een nieuw laagje toe zijn.

Wanneer U het hout onbehandeld laat zal het door invloed van zon en regen vergrijzen.
Wij adviseren U graag bij de keuze van de houtsoort.

Kies uw stijl : moderne, klassieke,renaissance ……

Hout is relatief gemakkelijk te bewerken door schaven, frezen, profileren, etc. In tegenstelling tot pvc en alu waar we beperkt zijn tot die vormen die de fabriek voor ons maakt. Concreet wil dit zeggen dat de keuze van afwerking van houten ramen zeer divers kan zijn.

Voor de klassieke houten ramen kiezen we eerder voor gebogen profielen en afgeronde lijnen. Bij de moderne houten ramen gaan we strakkere lijnen gebruiken vergelijkbaar met aluminium profielen.

Kies uw kleur : natuurlijk houtkleur of gekleurd

Houten ramen kunnen afgewerkt worden in oneindig veel kleuren of tinten dankzij de verschillende houtverven. Bent u eerder een liefhebber van de klassieke houten uitstraling dan behoort een transparante houtbeits tot de mogelijkheden. In tegenstelling tot aluminium en pvc kunnen deze kleuren gemakkelijk veranderd worden.

Kies uw houtsoort : afzelia, sipo of padouk

Het uiterlijk, de kleur en vooral de levensduur van houten ramen worden hoofdzakelijk beïnvloed door de keuze van houtsoort. Duurzame houten ramen zijn goed bestand tegen vocht en houtrot. Daarom kiezen wij voor hardhout uit klasse 1 en 2 zoals afzeliahout, sipo en padouk.

Op maat gemaakt houten ramen

Bent u op zoek naar houten ramen voor de renovatie van uw woning of een nieuwbouwwoning. Bij Schrijnwerkerij Verhoeven maken wij allerlei houten ramen in ons eigen atelier.

Alle maatwerk voor houten ramen is voor ons een koud kunstje ! Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte op maat.


Mogelijke opties voor houten ramen

  • kies de beglazing die u wenst: naast de wettelijk verplichte veiligheidsbeglazingen zijn verschillende opties mogelijk naar isolatiewaarde van het dubbel of driedubbel glas: zonwerend, vuil afstotend, inbraakwerend, spiegelend, etc
  • 1 grondlaag
  • houten ramen met rolluiken, zonnewering, raamluiken, muggenramen

Vraag een prijsofferte voor uw ramen in hout

Heeft u nog vragen over de juiste keuze van houten ramen ? Geen probleem, wij helpen u graag bij de keuze van de ramen die zowel bij uw woning als budget past. Contacteer ons voor een antwoord op uw vragen of vraag een vrijblijvende offerte voor een exacte kostprijs van uw houten buitenschrijnwerk !