Houten Ramen & Deuren

houten ramen & deuren op maat in GentBent u op zoek naar houten ramen & deuren in regio Gent (Oost-Vlaanderen) ? Bij Schrijnwerkerij Verhoeven vindt u op maat gemaakte ramen & deuren in hout voor zowel nieuwbouw, renovaties, verbouwingen als restauraties.

De houten ramen & deuren worden in onze eigen atelier met de hand gemaakt.

 • verschillende houtsoorten : meranti, sipo, merbau, padouck, afzelia doussie
 • kies uw stijl : klassiek of modern
 • warme uitstraling
 • perfecte akoestische & thermische isolatie
 • dubbele rubberdichting
 • lange levensduur tot 75 jaar bij goed onderhoud (afzelia)
 • makkelijk te herstellen bij schade
BEKIJK FOTO’SMEER INFO

Ivan

Verhoeven schrijnwerk plaatst houten ramen & deuren op maat gemaakt in zijn eigen atelier !

Bent u op zoek naar houten ramen & deuren op maat ? Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw project

HOUTEN RAMEN & DEUREN REALISATIES

MEER INFO OVER HOUTEN RAMEN & DEUREN

Voordelen van houten deur/raam ?

Hout is in vergelijking tot pvc en aluminium een natuurproduct dat van nature een warme uitstraling heeft. Daarnaast kunt u de ramen & deuren kiezen in oneindige veel stijlen. Hout is immers een makkelijk bewerkbaar product waardoor verschillende detailleringen en deur- en raamprofielen mogelijk zijn.

Dankzij de nieuwe soorten verf en oliën is het onderhoud van ramen en deuren uit hout vereenvoudigd. Bepaalde houtsoorten waaronder afzelia hebben een houdbaarheid tot en met 75 jaar.houten ramen

Nog een troef van hout is dat u makkelijk de kleuren kunt wijzigen. Wilt u de kleur van uw gevel aanpassen? Geen probleem, de kleuren van de ramen en deuren kunnen perfect afgestemd worden aan uw persoonlijke kleuren voorkeuren.

Hout kan zeer makkelijk bewerkt worden, hierdoor zijn zo goed als alle mogelijke stijlen mogelijk van klassiek tot modern. Zijn de oude deuren en ramen aan vervanging toe, maar u wilt de authenticiteit van het gebouw bewaren? Geen probleem, wij kunnen de bestaande ramen en deuren gewoon kopiëren. Speciale vormen zoals ronde of gebogen ramen en sierlijke designs behoren tot de mogelijkheden.
U ziet het met hout zijn de mogelijkheden onbeperkt als het gaat over afwerking.

Kies uw stijl : van modern tot klassiek

Net als wij zelf heeft ook een woning zijn uniek karakter. De keuze van de juiste stijl voor uw ramen is daarom belangrijk voor het uiterlijk van uw woning. Over het algemeen wordt er voor een traditionele aluminium raam met een slank raamprofiel gewerkt. Hierdoor wordt er een moderne en strakke uitstraling gegeven aan het gebouw.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een vlak of diep profiel dat meer het aanzicht heeft van de houten of pvc ramen. U ziet het aluminium ramen zijn niet enkel geschikt voor de moderne architectuur, maar voor ieder woning is er een gepast stijl beschikbaar.

Nadelen deuren/ramen met hout?

In vergelijking met pvc & aluminium deuren & ramen vraagt hout iets meer aandacht en iets meer werk. Regelmatig hout beschermen met een beitslaag, olie of verf zrogt dat het hout niet gaat werken en mooi blijft. Houten ramen en deuren kunnen ook aangetast worden door insecten, weersinvloeden, schimmels. Bij goed onderhoud hebben bepaalde houtsoorten dan wel een veel langere levensduur (tot 75 jaar) in vergelijking met pvc en aluminium.
Vandaag zien we echter dat er heel veel nieuwe onderhoudsproducten op de markt zijn die het hout beter beschermen alsook minder onderhoud nodig is.

Kies uw stijl : modern, landelijk, klassiek of renaissance

Met hout heeft u een oneindig aantal mogelijkheden wat betreft stijl en vormgeving. Heeft u een klassieke woning, herenhuis of art-nouveauhuis? Met hout zijn speciale vormen zoals rond of bogen, speciale designs, reliëfs perfect mogelijk.
Kies houten ramen & deuren met een authentieke uitstraling, dan bieden wij vier verleidelijke stijlen:

 • Baroc – verzonken raam- & deurprofielen
 • Renaissance – raam- en deurprofielen met vooruitspringende balken
 • Romantic – raam- en deurprofielen met kruisvorm
 • Arboré – raam- en deurprofielen met houtverbindingslook

Kies u eerder voor een moderne look dan kunt u met hout kiezen voor een strakke uitvoering met moderne profielen en lijnen.

U ziet het van modern tot rustiek hebben wij voor iedere woning een passend houten raam en deur. Al onze houten buitenschrijnwerk wordt met de laatste nieuwe freesmachines in ons eigen atelier op maat gemaakt.

Kies uw kleur : natuurlijk houtkleur of gekleurd

Houten ramen & deuren kunnen gekleurd worden in oneindig veel kleuren of tinten dankzij de verschillende houtverven. Gaat uw voorkeur eerder naar de natuurlijke houten uistraling dan is een doorschijnende houtbeits een goede keuze. In vergelijking met pvc of aluminium kunt u op ider ogenblik de kleur van uw ramen & deuren veranderen.

Kies het hout : afzelia, sipo, merbau, meranti of padouk

Het uiterlijk, de kleur en vooral de levensduur van houten ramen & deuren worden hoofdzakelijk beïnvloed door de keuze van houtsoort. Duurzame houten ramen & deuren zijn goed bestand tegen vocht en houtrot. Daarom kiezen wij voor hardhout uit klasse 1 en 2 zoals afzeliahout, merbau, meranti, sipo en padouk.

Op maat gemaakt houten ramen & deuren

Bent u op zoek naar houten ramen & deuren voor een renovatie, verbouwing, restauratie of nieuwbouw? Bij Schrijnwerkerij Verhoeven maken wij allerlei houten ramen & deuren op maat met moderne freesmachines in ons eigen schrijnwerkatelier. Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte op maat.

Mogelijke opties voor houten ramen & deuren

 • Kies de beglazing die u wenst: naast de wettelijk verplichte veiligheidsbeglazingen zijn verschillende opties mogelijk naar isolatiewaarde van het dubbel of driedubbel glas: zonnewerend, vuilafstotend, inbraakwerend, spiegelend, etc
 • 1 grondlaag
 • Houten ramen met rolluiken, zonnewering, raamluiken, muggeramen

Op maat gemaakt houten ramen & deuren

Bent u op zoek naar houten ramen & deuren voor een renovatie, verbouwing, restauratie of nieuwbouw? Bij Schrijnwerkerij Verhoeven maken wij allerlei houten ramen & deuren op maat met moderne freesmachines in ons eigen schrijnwerkatelier. Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte op maat.

Allerlei buitenschrijnwerk: rolluiken, schuifdeuren, poorten ...

Heeft u een verscheidenheid aan buitenschrijnwerk in hout nodig? Naast de traditionele ramen en deuren kunt u bij ons ook terecht voor allerlei ander schrijnwerk zoals rolluiken, zonweringen, poorten maar ook bijpassende vliegenramen of buitendeuren. Zo kunt u bij schrijnwerkerij Verhoeven terecht voor al uw binnen- en buitenschrijnwerk in hout.

Vraag een prijsofferte voor uw ramen & deuren in hout

Heeft u nog vragen over de juiste keuze van houten ramen en deuren ? Geen probleem, wij helpen u graag bij de keuze van de ramen & deuren die zowel bij uw woning, persoonlijke voorkeur als bij uw budget passen. Contacteer ons voor een antwoord op uw vragen of vraag een vrijblijvende offerte voor een exacte kostprijs van uw houten buitenschrijnwerk !