kasten op maat

Kasten op maatKent u ook het gevoel dat u te weinig kastruimte heeft in uw huis of kantoor? Dit terwijl er nog zoveel hoeken en wanden onbenut blijven. Schrijnwerkerij is al meer dan 20 jaar een specialist in het oplossen van kast- en opbergproblemen.

Een inbouwkast, dressing, wandkast of keukenkasten in regio Gent (Oost-Vlaanderen) ? Schrijnwerkerij Verhoeven plaatst maatkasten in diverse stijlen van klassiek, landelijk tot modern binnenschrijnwerk. Kies uit verschillende houtafwerkingen zoals kers, beuk, es, berk, eik. Heeft u niet meteen inspiratie? Wij adviseren u graag bij de keuze van uw kasten op maat !

BEKIJK FOTO’SMEER INFO

Ivan

Verhoeven schrijnwerk plaatst maatkasten in diverse houtsoorten zoals kers, beuk, es, berk, eik !

Bent u op zoek naar kasten op maat ? Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw maatkasten

MAATKASTEN REALISATIES

MEER INFO OVER MAATKASTEN

Voordelen van kasten op maat

Bent u er toch nog niet van overtuigd dat maatkasten heel wat voordelen hebben ten op zichte van de traditionele standaardkasten? Wij vertellen u graag waarom u beter kunt kiezen voor kasten op maat:

 • Praktisch: in tegenstelling tot standaard- of productielijn kast kunnen op maat gemaakte kasten volledig ingericht worden naar wens. U kiest dus zelf de breedte, hoogte, diepte en ja zelfde de plaats van de planken of indeling kunt u naar wens kiezen. Uiteindelijk wordt de kast veel praktischer omdat ze ingedeeld is volgens uw wensen of noden van bepaalde attributen die u kwijt wilt in de kast. Het kan gaan over kleding, maar wat dacht u van boeken, cd’s, dvd’s of bijvoorbeeld een strijkplank die u wilt opbergen in een kast.
 • Ruimtebesparend: doordat maatkasten perfect passen in de beschikbare ruimte wordt alle ruimte maximaal benut. Zo heeft u uiteindelijk meer opbergruimte omdat er geen hoekje verloren gaat.
 • Tijdsbesparend: We kennen het allemaal, de vervelende ruimte tussen de kast en de muur of plafond waar het stof zich gaat op of tussen nestelen. Met een maatkast behoren spleten tussen de kast en plafon of muur tot het verleden tijd, zo wordt het reinigen van deze ruimtes overbodig.
 • Minimalistisch: een kast op maat kan volledig aangepast worden aan het interieur, zo blijft de sfeer binnen een kamer behouden. Daarom springen de maatkasten niet meteen in het oog.
 • Fiscaal voordeel: onder bepaalde voorwaarden kunt u bij maatkasten genieten van een fiscaal voordeel. U betaalt slechts 6% in plaats van 21% BTW. Dit omdat deze kasten meestal een vast onderdeel woorden van het huis (onroerend goed).

Kies uit verschillende soorten maatkasten

Bij Schrijnwerkerij kunt u terecht voor verschillende soorten kasten op maat. Zowel het kasteninterieur als de kastdeuren worden volledig op maat gemaakt. Alvast enkele voorbeelden van kasten die wij aanbieden: ingemaakte of inbouwkasten, dressings of inloopkasten, wandkasten maar ook schuifdeurkasten, boekenkasten, kledingkasten, kantoorkasten en kasten voor een schuine wand zoals zolderkasten.

Tevens hebben wij een uitgebreide keuze aan accessoires om uw kast op maat geheel af te werken. Denk aan handige opbergsystemen, pottenwagens, apotheekkasten etc. Een kast die tot in detail aansluit aan al uw wensen. En precies uw smaak is!

De indeling, breedte, hoogte en diepte u mag het zeggen. U wilt open elementen erin, of een deur, een of meer laden? Het kan allemaal. Materiaalkeuze te over. Fineer, melamine & glas. En dat altijd in een passende kleur.

Heeft u een voorkeur voor bepaalde deuren? Praktische schuifdeuren of de traditionele draaideuren? Wist U trouwens dat u 2 schuideuren gelijktijdig met 1 hand kunt bedienen (synchro deuren) en van onder naar boven kunnen schuiven ? Dat de rolluikdeuren terug in trek zijn ? Er ook kasten kunnen gemaakt worden met vliegtuigdeuren en liftdeuren ? En natuurlijk kunt u ook gewoon kiezen voor een kast zonder deuren zoals een dressing, boekenkast of inloopkast.

Maatkasten accessoires & onderdelen

Bij de perfecte maatkast mogen natuurlijk ook de juiste accessoires en onderdelen niet ontbreken, daarom bevat ons assortiment maatkasten o.a.:

 • diverse soorten knoppen handgrepen en sloten
 • passende verlichting of lampen met spots of leds
 • kledingkastaccessoires voor uw dassenrekken, broekenhouders, schoenrekken, kapstokbuizen en kledingliften
 • verschillende legplanken, ladensystemen, hangmapdragers, messenblokken en andere opbergsystemen voor de perfecte kastenindeling

Op maat gemaakte kasten in regio Gent

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe kast lopen vaak tegen hetzelfde probleem aan: de kast die ze mooi vinden is te groot of net te klein voor de ruimte waar ze de kast in willen zetten. Het grote voordeel van kasten op maat is dat wij precies de afmeting voor u kunnen maken die u wenst. Dit kunnen wij ook doen voor de indeling van de kast als u hierin attributen wilt zetten van een bepaalde afmeting.

Al onze dressings, inbouwkasten, inloopkasten en wandkasten worden volledig op maat gemaakt met een indeling die u verkiest. Of u nu kiest voor schuif-, draai of geen kastdeuren, alle maatwerk is voor ons geen probleem. Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte op maat in regio Gent en omliggende gemeentes: Ledeberg, Sint-Amandsberg, Gentbrugge, Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem, Destelbergen, Evergem, Vinderhoute, Heusden, Oostakker, Zwijnaarde, Sint-Martens-Latem, Merelbeke, Desteldonk, De Pinte, Melle, Zevergem, Lovendegem, Gontrode, Lochristi, Schelderode, Lemberge, Laarne, Sleidinge, Deurle, Bachte-Maria-Leerne, Landskouter, Bottelare, Sint-Martens-Leerne, Landegem, Merendree.

Mogelijke opties voor maatkasten

 • deuren : zonder, schuifdeur, draaideur
 • kies het materiaal : melamine, fineer of glas
 • interieur : lades, legplanken,
 • extra’s : verlichting, handgrepen,

Vraag een prijsofferte voor uw kasten op maat

Heeft u advies nodig bij de keuze van de juiste maatkasten? Schrijnwerker Verhoeven helpt u graag bij het kiezen van het juiste kasten maatwerk.

Wij komen gratis bij u opmeten en bespreken de mogelijkheden wat budget, stijl en afwerking. Wilt u een idee van de kostprijs voor uw kasten op maat, inclusief plaatsen? Geen probleem wij maken graag voor uw een totale prijs.
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor een exacte kostprijs van uw maatkasten !