Inbouwkasten

inbouwkasten Wist u dat inbouwkasten niet alleen praktisch maar ook vernieuwend en ruimtebesparend zijn. Welke ruimte u ook kiest: de slaapkamer, garage, berging, dressing of badkamer dankzij inbouwkasten op maat wordt alle beschikbare ruimte in uw huis optimaal benut. Bovendien kunt u ook uw kast volledig personaliseren en aanpassen aan de binnenzijde.

Bij schrijnwerkerij Verhoeven in Gent is niets standaard, al onze kasten zijn maatwerk, bij ons dus geen standaardmaten maar een maatkast op alle vlakken: houtsoort, stijl, indeling, afmetingen, … volgens uw wensen
Heeft u niet meteen inspiratie? Wij adviseren u graag bij de keuze van de juiste inbouwkasten op maat !

 • kies uit diverse houtstructuren: noten, beuken, essen, berken, eiken
 • oneindig aantal stijlen: landelijk, modern, tijdloos en hoogglans
 • benut elke vierkante centimeter vrije ruimte
 • praktisch, ruimtebesparend en minimalistisch
 • planken van minimaal 18 mm dikte, dus niet doorhangen
 • gratis opmeten
BEKIJK FOTO’SMEER INFO

Ivan

Verhoeven schrijnwerk plaatst inbouwkasten in diverse houtsoorten zoals kers, beuk, es, berk, eik !

Bent u op zoek naar een inbouwkast op maat ? Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw inbouwkasten op maat

INBOUWKASTEN REALISATIES

MEER INFO OVER INBOUWKASTEN


Voordelen van inbouwkasten op maat

Bent u er niet van overtuigd dat inbouwkasten heel wat voordelen bieden? Wij geven u graag een overzicht, hieronder kunt u lezen waarom u beter voor een inbouwkast op maat kiest:

 • Overzichtelijk : zeker bij een open inbouwkast heeft u snel een overzicht van alle spullen die u beschikbaar heeft. Vergeet wel niet dat stof en vuil dan vrij spel heeft, daarom wordt er meestal gekozen voor een combinatie met open en gesloten kastenindeling met lades, draaideuren of schuifdeuren zoals bij dressings.
 • Gebruiksvriendelijk : zeker bij een open kast kan u zonder steeds deuren en schuiven te openen in één oogopslag zien waar uw spullen liggen. Een halfopen inbouwkast blijft gebruiksvriendelijk omdat u zaken die u minder nodig heeft gewoon verbergt.
 • Ruimtebesparend: doordat inbouwkasten perfect passen in de beschikbare ruimte wordt alle ruimte maximaal benut. Zo heeft u uiteindelijk meer opbergruimte omdat er geen centimeter van de kamer verloren gaat.
 • Waardevermeerdering: diverse kasten die ingebouwd zijn in de verschillende ruimtes geven uw huis een enorme meerwaarde. Vandaag kun u dus genieten van alle voordelen van een inbouwkast, bij de verkoop van uw huis is dit een extra troef aangezien dat de koper meteen heel wat opbergruimte heeft zonder dat er kasten aangekocht moeten worden.
 • Tijdsbesparend: we kennen het allemaal, de vervelende ruimtes tussen de kasten en de muur of plafond waar het stof en vuil vrij spel heeft. Met een ingebouwde kast op maat behoren ruimtes tussen de kast en plafond of muur tot het verleden tijd, zo wordt het reinigen van deze ruimtes overbodig.
 • Fiscaal voordeel: onder bepaalde voorwaarden kunt u bij inbouwkasten genieten van een fiscaal voordeel. Deze kasten worden immers vastgemaakt, waardoor ze een onderdeel worden van uw huis. (onroerend goed) Deze kasten kunnen dus meegefinancierd worden met een hypothecair krediet, alsook betaalt u onder bepaalde voorwaarden een lager BTW tarief.

Een kast op maat voor elke ruimte

Kasten op maat kunnen eigenlijk in het volledige huis geplaatst worden. U kan het zo gek niet bedenken of er is wel een ruimte waar een inbouwkast niet alleen praktisch maar ook ruimtebesparend zal zijn wanneer deze op maat worden gemaakt. Wij geven alvast enkele plaatsen waar deze kasten binnen uw huis zeker niet mogen ontbreken. Zo bent u er zeker van dat overal de ruimte maximaal benut wordt !

 • Slaapkamer: heeft u niet meteen de ruimte voor een dressing of inloopkast dan zit er vaak niets anders op dan uw kledingkasten in uw slaapkamer te plaatsen. Dankzij inbouwkasten op maat bent u er zeker van dat uw slaapkamer echt een slaapruimte blijft. Maatkasten kunnen immers volledig weggewerkt worden door hun minimalistisch design.
 • Zolder: een zolder is vaak een ideale plaats om zaken op te bergen die u niet meteen meer nodig heeft. Het grote nadeel van een zolder is dat u heel wat ruimte verliest door het schuine dak en wanden. Het kiezen voor zolderkasten op maat zorgt er enerzijds voor dat u deze verloren ruimte maximaal gebruikt, anderzijds kunt u alle spullen mooi opbergen.
 • Living/woonkamer: Heeft u heel wat dvd’s, cd’s, boeken of andere spullen die u mooi wilt opbergen in uw woonkamer? Inbouwkasten hebben als voordeel dat u volledig zelf de indeling kunt bepalen. In combinatie met een tv-kast kunt u uw living inrichten met kasten die volledig passen bij uw woonstijl. Van modern, klassiek, design tot landelijke stijl, u bepaalt dit zelf.
 • Badkamer: Een badkamerkast zorgt er voor dat de ruimte netjes en overzichtelijk blijft. Door te kiezen voor een badkamermeubel op maat bent u er zeker van dat de compacte ruimte optimaal benut wordt. Open schappen voor u de handdoeken in handbereik kunt plaatsen, een toiletkastje met deuren waar u alles droog en stofvrij kunt opbergen. Dit zijn nog maar een aantal van de voordelen van het bestellen van een badkamerkast bij een schrijnwerker.
 • Bureau: Hoe uw bureau ook wordt ingericht, u heeft opbergruimte nodig om alles netjes en overzichtelijk op te bergen. Bij schrijnwerkerij Verhoeven maken we praktische en esthetische maatkasten die aansluiten bij uw interieur. Uw mappen, dossiers in een kast opbergen? Dankzij een bureaukast op maat kunt u zelf de indeling bepalen zodat alles het juiste plaatsje krijgt !
 • Keuken: dankzij een keuken met op maat gemaakte keukenkasten bent u er zeker van dat de kast niet alleen bij uzelf maar ook bij uw huis past. Dankzij onze ervaring kunnen wij ervoor zorgen dat ondanks de beschikbare ruimte, we de perfecte kleukencombinatie kunnen plaatsen. Hoekjes en kantjes hebben voor ons geen enkele geheimen meer.
 • Wasruimte: ons wasruimte wordt meestal niet zo praktisch ingericht. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte boven de wasmachine, deze wordt veel te weinig benut. Een maatkast boven de wasmachine en droogakst zorgt ervoor dat u extra ruimte ter beschikking heeft. Wat doet u met de vuile was en/of strijkijzer? een op maat gemaakte kast kan voorzien worden van een indeling die past bij uw wensen.
 • Garage: het spreekt voor zich dat een maatkast in de garage er totaal anders ziet dan deze in uw woonkamer. Inbouwkasten in een garage moeten vooral praktisch zijn en extra opbergruimte creëren. Een garage is een ideale plaats om alle van uw hobby, fietsen en ander materialen op te bergen binnen handbereik in tegenstelling tot een zolder waar u niet alles kunt opbergen.

Inbouwkasten op maat

Bent u op zoek naar een inbouwkast? Of het nu gaat over kledingkasten, inloopkasten, boekenkasten, keukenkasten, hoekkasten, zolderkasten, slaapkamerkasten of andere kasten, bij schrijnwerkerij Verhoeven maken we uw kasten volledig op maat. Een specifieke indeling, planken of lades met een speciaal formaat? Wilt u specifieke deuren zoals schuif-, vouw- of draaideuren? Een specifieke kastverlichting, houtafwerking of designhandgrepen, wij bespreken graag met u de verschillende mogelijkheden.

Op maat gemaakte inbouwkasten in regio Gent

Al onze inbouwkasten worden volledig op maat gemaakt met een indeling die u verkiest. Of u nu kiest voor schuif-, draai of geen kastdeuren, alle maatwerk is voor ons geen probleem. Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte op maat in regio Gent en omliggende gemeentes: Ledeberg, Sint-Amandsberg, Gentbrugge, Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem, Destelbergen, Evergem, Vinderhoute, Heusden, Oostakker, Zwijnaarde, Sint-Martens-Latem, Merelbeke, Desteldonk, De Pinte, Melle, Zevergem, Lovendegem, Gontrode, Lochristi, Schelderode, Lemberge, Laarne, Sleidinge, Deurle, Bachte-Maria-Leerne, Landskouter, Bottelare, Sint-Martens-Leerne, Landegem, Merendree.

Vraag een prijsofferte voor uw inbouwkast op maat

Heel veel mensen denken dat inbouwkasten duur zijn? Niet is minder waar, inbouwkasten zijn betaalbaar, zeker als u bedenkt dat ze een leven lang mee gaan. Zo kunt een jarenlange genieten van het gemak en plezier van een op maat gemaakte kast. Bij de verkoop van uw huis is dit ook nog eens een meerwaarde.

Wilt u een idee van de kostprijs voor uw inbouwkasten, inclusief plaatsen? Geen probleem wij maken graag voor uw een totaalprijs. Wij komen gratis bij u opmeten en bespreken de mogelijkheden wat budget, stijl en afwerking. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor een exacte kostprijs van uw inbouwkasten  op maat!