Ramen

Ramen op maat in Gent - BuitenschrijnwerkZoekt u een specialist van ramen in hout, pvc, aluminium in regio Gent (Oost-Vlaanderen) ? Schrijnwerkerij Verhoeven plaatst allerlei soorten ramen voor zowel renovatie- als nieuwbouw woningen.

Van eenvoudige standaard ramen in PVC tot op maat gemaakte houten ramen (in Sipo of afzelia) met of zonder rolluiken en zonweringen. Als raamspecialist hebben we zeker en vast een oplossing op uw maat !

  • steeds volledig maatwerk voor ramen mogelijk
  • allerlei raam afwerkingen: pvc, hout of aluminium
  • meewerkende eigenaar
  • betaalbare prijzen
BEKIJK FOTO’SMEER INFO

Ivan

Verhoeven schrijnwerk is de specialist voor uw ramen in zowel hout, pvc als aluminium!

Bent u op zoek naar ramen op maat ? Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw project

RAMEN REALISATIES

MEER INFO OVER RAMEN

Kies uw afwerkingsmateriaal : hout, pvc of aluminium

Moet u nieuwe ramen kiezen voor een nieuwbouw of voor de renovatie van uw woning dan kunt u kiezen uit verschillende materialen. Houten, kunststoffen en aluminium ramen hebben elk hun voor en nadelen.

Houten Ramen PVC Ramen Aluminium Ramen
Hout is een natuurproduct dat de ramen meteen akoestisch en thermisch isoleert. Houten ramen geven een warm, vertrouwd en echt huiselijk gevoel. Hout vereist iets meer onderhoud, maar een oneindig aantal kleuren zijn mogelijk. Een gouden raad: probeer het onderhoud te spreiden en pak bijvoorbeeld ieder jaar één gevel aan. Vandaag zien we dat kunststof of pvc meer en meer aan populariteit wint.

De lage prijzen, ecologische aspecten en onderhoudsgemak maken dat ramen in pvc vandaag 60% van de markt innemen.

Voor grote raamoppervlakken is aluminium of staal de perfecte keuze.

Aluminium ramen zijn kleur- en vormvast, alsook eenvoudig in onderhoud. Ideaal voor een tijdloze look.

Details over houten ramen Details over PVC ramen Details over aluminium ramen

Kies uw stijl : moderne of klassiek

Net als wij zelf heeft onze woning ook een bepaald karakter en uitstraling.
De bouwstijl, gebruikte materialen en kleuren van uw woning zullen een grote invloed hebben op de keuze van de ramen en deuren..
Uiteraard worden alle ramen geleverd met dubbele hoogrendementsbeglazing, ook driedubbel glas is mogelijk.

 

Houten ramen kunnen zowel met moderne als klassieke lijnen geleverd worden. De klassieke look kan versterkt worden door afgeronde en gebogen raamlijnen. In een moderne look worden de raamlijnen recht en strak uitgevoerd. In vergelijking met andere materialen zijn bij hout de mogelijkheden onbeperkt wat betreft afwerking en kleuren.

PVC ramen hebben traditioneel eerder een moderne look, daarom hebben wij gekozen voor ramen van Deceuninck. Wie de authenticiteit van zijn gevel wil bewaren kan bijvoorbeeld kiezen voor de Autentica-reeks met Baroc-ramen, vooruit springende Renaissance-balken, Romantic- kruisvorm of Arboré-houtverbindingslook, je woning krijgt dankzij deze PVC ramen met sierlijsten toch een klassieke look.

Aluminium ramen creëren over het algemeen een veel strakkere stijl en tijdloze uitstraling. In principe is aluminium onverslijtbaar, maar kleine beschadigingen zijn moeilijk te herstellen.

Kies uit verschillende ramen : vaste, kippen, draaien of schuiven

Bij ramen Verhoeven bieden we verschillende soorten ramen aan: schuiframen, vaste ramen, tuimelramen, draai-kiepraam om er de belangrijkste te noemen. Wij vertellen u graag de voor- en nadelen van de verschillende modellen.

Vaste ramen – is eigenlijk gewoon een vaste kader met een glas. Een vast raam wordt meestal gebruikt in combinatie met een ander raam of een verluchtingsrooster. Er zijn dus geen bewegende delen waardoor deze ramen het meest veilig en inbraakwerend zijn.

Schuiframen – de meeste schuiframen die we vandaag terugvinden zijn horizontale, in oude huizen zien we soms nog de verticale schuiframen of guillotine-ramen. Het voordeel van deze ramen is dat ze meteen als vervanging voor een deur kunnen dienen. Een lat achter het schuivende deel is een goedkope en efficiënte inbraakpreventie.

Tuimel – bij deze ramen zit het scharnier in het midden van het raam. Deze ramen worden vaak geplaatst appartementsgebouwen omdat u ze eenvoudig van binnenuit kunt reinigen.

Draai-kiepramen – dit raam kan u zowel horizontaal opendraaien als verticaal kiepen. Deze ramen zijn zeer populair omdat u deze makkelijk kunt openen om te verluchten in de kiepstand, voor het onderhoud gebruikt u dan de draaifunctie. In de kiepstand is het raam niet inbraakveilig, sommige verzekeringen weigeren zelfs de schade te vergoeden als de inbraak langs een raam in kipstand gebeurt.

Draairamen – dit zijn de traditionele ramen met een scharnier aan de zijkant. Het raam kan maximaal geopend maar neemt dan wel wat plaats in de kamer.

Kies uw prijs : ramen op maat van uw budget

Wilt u weten hoeveel nieuwe ramen kosten? De kostprijs zal natuurlijk afhangen van verschillende factoren zoals de afwerking, aantal ramen,type beglazing en accessoires. Voor een exacte prijs voor uw ramen komen wij graag bij u langs. Nadat we een juiste inschatting kunnen maken van de grootte van het project kunnen we een offerte maken.

Accessoires voor uw ramen

Om in alle comfort van uw ramen te kunnen genieten zijn bepaalde accessoires gewoon noodzakelijk ,denken we bijvoorbeeld aan vliegenramen, raamluiken, zonnewering, rolluiken, enzovoort. Aarzel daarom niet om ons te contacteren in verband met raamaccessoires !

Zonweringen – vooral tijdens de zomer kan de zon een spelbreker zijn op uw raam. Zo warmt uw huis zeer snel op omdat het als serre gaat functioneren, daarnaast kunt u ook gewoon last hebben van het hevige zonlicht. Een zonnewering of screens op uw ramen brengen dan soelaas!

Vliegenramen – onnodige insecten, vliegen en muggen buiten houden tijdens het openen van uw ramen is echt een must. Zo vermijdt u onnodig gebruik van pesticiden of andere hulpmiddelen die deze diertjes doden.

Rolluiken – ideaal om u te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Een rolluik kan enerzijds ook als zonnewering dienen, zorgen voor verduistering en beschermen tegen regen en wind. Rolluiken kunnen zowel in- als opgebouwd worden en bieden een extra beveiliging tegen inbrekers.

Raamluiken – geef uw huis een persoonlijke uitstraling met het lijnenspel van verticale, rechthoekige oppervlakten met horizontale lamellen met vaste raamluiken, de beweegbare luiken beschermen ook tegen zon, inbraak en koude.