Trappen

Trappen op maat in Gent (Oost-Vlaanderen)Zoekt u een vakman voor trappen in hout, metaal, inox of glas in regio Gent (Oost-Vlaanderen) ? Trappenmakerij Verhoeven plaatst allerlei soorten trappen voor zowel renovatie- als nieuwbouw woningen.

Van een eenvoudige standaard rechte trap tot een rustieke stijltrap of een metalen trap met glazen treden en inox leuning. Als trappenmaker kunnen wij voor u een trapontwerp maken dat voldoet aan uw specifieke eisen !

  • volledig maatwerk voor alle trappen
  • allerlei combinaties van materialen : glas, hout, inox en staal
  • diverse trapafwerkingen, gelakt, gebeitst, vernist, …
  • meewerkende eigenaar
  • betaalbare prijzen
BEKIJK FOTO’SMEER INFO

Ivan

Verhoeven is de trappenspecialist in het ontwerpen en maken van trappen in hout, glas, inox en staal!

Bent u op zoek naar een trap op maat ? Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw project

TRAPPEN REALISATIES


MEER INFO OVER TRAPPEN

Kies uw stijl : modern, klassiek, landelijk of design trappen

Iedereen geeft zijn woning een bepaalde stijl mee. De gebruikte materialen en kleuren van uw woning zullen uiteraard een grote invloed hebben op de keuze van de trappen.

trap hout

Houten Trappen

Houten trappen kunnen zowel modern, landelijk als klassiek uitgevoerd worden. Voor een moderne stijl uitvoering is het toevoegen van subtiele metaal, inox of glas elementen of gewoon het gebruik van strakke lijnen een perfecte oplossing. Bij een houten trap zal het voornamelijk de leuning zijn die de stijl bepaalt.

Gelamelleerd rubberwood is eco- en budgetvriendelijk, het is een samengesteld hout wat uiteraard wel het uitzicht mee bepaalt, maar voor de rest geen nadelen heeft m.a.w. het “lost”, “kraakt” of “slijt” niet. Rubberwood is een recup materiaal van uitgeputte rubberplantages en is dus zeer eco- en co² vriendelijk !
Alle andere door ons gebruikte houtsoorten zijn even hard, maar steeds uit één stuk (dus zonder verlijmingen).
Naast eik en beuk kunnen wij meerdere exclusieve houtsoorten aanbieden zoals zebrano, wengé en teak.

Azobé is een onverwoestbaar hout dat onder andere veel gebruikt wordt voor waterwerken en bruggen. Wij maken er zeer betaalbare keldertrappen en buitentrappen van. Azobé heeft geen enkele behandeling nodig, en is zeer goed bestand tegen rot, schimmels en parasieten (houtworm).

In alle houten treden kunnen anti-slip groeven of anti-slip rubbers worden gefreesd.

trap staal

Metalen Trappen

Metalen trappen zijn ideaal om uw huis een strakke en tijdloze uitstraling te geven. Metalen trappen worden gemaakt in staal of inox. De stalen elementen worden niet gespoten maar met een veel duurzamere poederlak afgewerkt. Voor stalen buitentrappen worden de profielen eerst nog verzinkt.
Metalen treden kunnen in traanplaat of roostertreden worden gemaakt.

trap inox

Inox Trappen

Inox wordt de laatste jaren steeds meer gebruikt. Naast de dragende delen van de trap kunnen ook veel leuningen, handgrepen en balustrades in inox gemaakt worden. In alle mogelijke afmetingen en uitvoeringen: met buisjes, kabeltjes platte profielen, etc.

trap glas

Glazen Trappen

Glazen trappen geven een exclusief accent aan uw interieur. Treden en leuningen in glas belemmeren de lichtinval niet en creëren een “open” en ruime sfeer. Ieder glaselement moet natuurlijk berekend worden op draagkracht en veiligheid.

Wanneer we de verschillende materialen gaan combineren, krijgt u een oneindig aantal mogelijkheden van stijlen: van klassiek en modern tot cottage, design en “loft”. U kan een stalen trapstructuur combineren met houten treden, een inox leuning en eindigend op een glazen bordes dat de lichtinval verbetert …….
De foto’s hierboven geven uiteraard slechts een deel van de mogelijkheden weer.

Kies uw afwerkingsmateriaal : hout, metaal of glas

Moet u een trap kiezen voor uw nieuwbouwwoning of overweegt u een traprenovatie in uw bestaande woning? De keuze tussen hout, glas, aluminium of inox hangt niet alleen af van de stijl die u wilt creëren. Elk materiaal heeft ook zijn voor- en nadelen die we graag even op een rijtje plaatsen.

Trappen vs materialen Hout Metaal Glas
onderhoud Zeer slijtvast bij gebruik van goede parketvernissen Inox is onderhoudsvrij, gepoederlakt staal is zeer slijtvast Eenvoudig te onderhouden met water en zeep
stijl Past in elk interieur zowel modern, klassiek of landelijk Vooral voor moderne, strakke en industriële uitstraling Echte design uitstraling, licht doorlatend
design Warm en gezellig, hangt sterk af van de houtsoort en afwerking Tijdloos & uniek binnen een interieur open en ruimtelijk effect in het interieur
levensduur Afhankelijk van eventuele blootstelling aan vocht (kelder en buitentrappen) Afhankelijk van het gebruik en de afwerking met lak. Roesten mogelijk bij staal. Zo goed als onverslijtbaar, buiten krassen door onzuiverheden
geluid Het belopen van de trap wordt gedempt door het materiaal zelf Meestal duidelijk hoorbaar wanneer men er op loopt. Het metaal absorbeert deze geluiden niet. Glas kan geen geluid absorberen, bij het gebruik van pantoffels zo goed als geen geluid
kras bestendigheid Bij het betreden zonder schoenen, maar gebruik van pantoffels kunnen krassen vermeden worden en gaat de slijtlaag zeer lang mee Idem als bij hout Stenen en andere onzuiverheden kunnen snel krassen veroorzaken en in tegenstelling tot de afwerkingslaag bij hout en metaal zijn deze niet te verwijderen/herstellen
Details over houten trappen Details over metalen trappen Details over glazen trappen

Kies uit verschillende soorten trappen

Bij trappen Verhoeven bieden we verschillende soorten trappen aan: draai- of spiltrappen, rechte trappen, keldertrappen, buiten- of zoldertrappen om de belangrijkste op te sommen. Wij vertellen u graag meer over deze verschillende trapmodellen die elk hun eigen functie hebben.

 

Draaitrappen Rechte Trappen Keldertrappen
Een draaitrap is een trap waar een aantal treden rond één centraal punt draait.
Men spreekt van kwart- of halvedraai trappen. Draaitrappen zijn duurder dan rechte trappen en zijn altijd iets moeilijker in het gebruik, zowel om te belopen als om een groot meubel naar boven te brengen.
De goedkoopste trap, het gemakkelijkst in gebruik en indien nodig nog plaatsbesparend in de “ganzevoet” uitvoering. (zie foto’s) Trappen die toegang verschaffen tot een kelder moeten bestand zijn tegen vocht. Voor onze rechte keldertrappen maken we gebruik van azobé hout dat onderhoudsvrij en totaal parasieten- en schimmelbestendig is en dat aan een scherpe prijs.
Bij ons vindt u ook keldertrappen in verzinkt staal.
Luiktrappen Buitentrappen Spiltrappen
Luiktrappen bestaan in verschillende uitvoeringen. Bij al dan niet verkeerd gebruik gebeuren daar nogal wat ongelukken mee doordat de bedieners de trap op hun hoofd krijgen of de trap uiteen schiet terwijl ze erop staan. Wij opteren daarom voor de iets duurdere maar gebruiksvriendelijke en veiliger alu schaartrap.
Zie foto’s
Buitentrappen zijn er in veel mogelijke stijlen. Van noodtrap tot toegang naar tuin of terras. Het materiaal moet vochtbestendig zijn, net als bij keldertrappen. U hebt de keuze uit azobé hout dat onderhoudsvrij en totaal parasieten- en schimmelbestendig is en dat aan een scherpe prijs. Zie foto xxxx Andere mogelijkheden zijn inox en verzinkt + gepoederlakt staal. Een spiltrap is een trap zonder rechte treden. Alle treden draaien rond een centrale as of spil. Meestal is die as uitstaal maar wij maken ze ook uit hout.
Spiltrappen nemen iets minder plaats in, zijn comfortabel beloopbaar maar stellen dikwijls problemen bij verhuis van grote voorwerpen.

Kies uw prijs : trappen op maat van uw budget

Wilt u weten hoeveel een nieuwe trap kost? De kostprijs zal natuurlijk afhangen van verschillende factoren zoals de afwerking, grootte en accessoires. Voor een exacte prijs voor uw trappen komen wij graag bij u langs. Nadat we een juiste inschatting kunnen maken van de grootte van het project kunnen we een offerte maken.

Accessoires voor uw trappen

Om in alle comfort & veiligheid van uw trap te kunnen genieten zijn bepaalde traponderdelen gewoon noodzakelijk denken we bijvoorbeeld aan trapleuningen, balustrades, handgrepen …

Vraag een prijsofferte voor uw ramen in hout

Heeft u nog vragen over de juiste keuze van een trap ? Geen probleem, wij helpen u graag bij de keuze van de trappen die zowel bij uw woning als budget past. Contacteer ons voor een antwoord op uw vragen of vraag een vrijblijvende offerte voor een exacte kostprijs van uw schrijnwerk in hout, aluminium of glas !