Dressingkasten

dressingkasten

Iedereen is uniek, draagt andere kledij, heeft een andere stijl en ook interieur. Het is dus niet te verwonderen dat iedereen daarom ook een andere dressingkast nodig heeft. Schrijnwerkerij Verhoeven uit Gent maakt dressings op maat, volledig naar uw wens.

Elke beschikbare ruimte wordt dankzij een dressingkast op maat ten volle benut. Bij ons is niets standaard, u vindt dus geen modules, uw dressing is maatwerk op alle vlakken: houtsoort, stijl, indeling, afmetingen, …
Heeft u niet meteen inspiratie? Wij adviseren u graag bij de keuze van de juiste dressingkasten op maat !

 • kies uit diverse houtstructuren: noten, beuken, essen, berken, eiken
 • oneindig aantal kleuren & decors
 • benut elke vierkante centimeter vrije ruimte
 • praktisch, ruimtebesparend en minimalistisch
 • gratis opmeten
BEKIJK FOTO’SMEER INFO

Ivan

Verhoeven schrijnwerk plaatst dressingkasten in diverse houtsoorten zoals kers, beuk, es, berk, eik !

Bent u op zoek naar een dressing op maat ? Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw dressingkasten op maat

DRESSINGKASTEN REALISATIES

MEER INFO OVER DRESSINGKASTEN


Voordelen van dressingkasten op maat

Bent u er toch nog niet van overtuigd dat dressingkasten heel wat voordelen hebben ten op zichte van de traditionele kleding- of garderobekasten? Wij vertellen u graag waarom u beter kunt kiezen voor een dressingkast op maat:

 • Overzichtelijk : zeker bij een open dressing heeft u snel een overzicht van alle kledij die u beschikbaar heeft. Hierdoor kunt u snel combinaties men met garderobe. Jassen, broeken, hemden, bloesjes en t-shirts krijgen elk hun eigen plek wat het zoeken vergemakkelijkt.
 • Gebruiksvriendelijk : zeker bij een open dressing kan u zonder steeds deuren en schuiven te openen in één oogopslag zien welke kledingstukken u kunt aantrekken. Een halfopen dressing blijft gebruiksvriendelijk omdat u vooral de minder belangrijke zaken zoals kousen, ondergoed, lingerie en winterkledij kunt opbergen.
 • Praktisch: dankzij een dressing blijft de slaapkamer vrij van rondslingerende kleding, wat tenslotte ten goede komt aan een betere nachtrust. Een dressing is ook praktisch omdat u er zich kan in omkleden.
 • Ruimtebesparend: doordat dressingkasten perfect passen in de beschikbare ruimte wordt alle ruimte maximaal benut. Zo heeft u uiteindelijk meer kledingopbergruimte omdat er geen centimeter van de kamer verloren gaat.
 • Tijdsbesparend: We kennen het allemaal, de vervelende ruimte tussen de garderobekast en de muur of plafond waar het stof zich gaat op of tussen nestelen. Met een dressing op maat behoren ruimtes tussen de kast en plafond of muur tot het verleden tijd, zo wordt het reinigen van deze ruimtes overbodig.
 • Fiscaal voordeel: onder bepaalde voorwaarden kunt u bij dressingkasten genieten van een fiscaal voordeel. U betaalt slechts 6% in plaats van 21% BTW. Dit omdat deze dressing meestal een vast onderdeel woorden van het huis (onroerend goed).

Kies uit verschillende soorten dressings

Vandaag zijn er heel wat modulaire dressingsystemen op de markt die u vindt in een doe-het-zelf-zaak of meubelzaak. U kunt aan de hand van verschillende elementen uw eigen dressing samenstellen. Het voordeel van deze systemen zijn dat ze relatief goedkoop zijn en voorradig. Vaak wegen de nadelen van deze systemen niet op tegen de voordelen van dressings op maat. Deze module dressings zullen nooit 100% alle beschikbare ruimte benutten. Vaak zijn deze planken minder stevig zodat deze na verloop van tijd gaan doorbuigen onder het gewicht van uw kleding.

Bij Schrijnwerkerij Verhoeven vindt u enkel dressings op maat. Concreet wil dit zeggen dat onze dressingkasten in alle ruimtes passen, zelfs in kleine of moeilijk in te richten ruimtes slagen wij er in om alle beschikbare ruimte te benutten. Schuine wanden, ramen of andere obstakels kunnen perfect ingevuld worden. De uiteindelijke kostprijs van een dressing op maat zal afhangen van de gebruikte materialen, accessoires en indeling alsook de vormen en moeilijkheidsgraad.

Dressingkasten accessoires & onderdelen

Bij de perfecte dressingkast mogen natuurlijk ook de juiste accessoires en onderdelen niet ontbreken, daarom bevat ons assortiment dressingkasten o.a.:

 • diverse soorten knoppen handgrepen en sloten
 • passende verlichting of lampen met spots of leds
 • kledingkastaccessoires voor uw dassenrekken, broekenhouders, schoenrekken
 • verschillende legplanken, ladensystemen en opbergsystemen voor de perfecte kastenindeling

Op maat gemaakte dressingkasten in regio Gent

Als u uw dressing door ons schrijnwerkersbedrijf in Gent laat plaatsen, kiest u voor ervaren vakmanschap. Al jarenlang zijn wij gespecialiseerd in het beste maatwerk van kasten zoals dressings. Wij komen graag ter plaatse bij u in regio Oost-Vlaanderen om alles nauwkeurig op te meten. Daarna bespreken we samen met u de mogelijkheden qua design, afwerking, kleuren en indeling zodat u altijd tevreden bent over het eindresultaat!

Schrijnwerkerij Verhoeven biedt u bovendien de mogelijkheid uw droomdressing of inloopkast volledig naar wens samen te stellen: het idee, de afwerkingsmaterialen, de constructie en het budget; u kiest het allemaal zelf. Ook de enorme waaier aan accessoires – denk hierbij aan bijvoorbeeld uittrekbare garderobeliften, dassenhouders, broekenrekken, lades enzovoort – maken van uw dressing het praktische en overzichtelijke geheel dat u in gedachten heeft.

Onze dressings op maat bieden wij niet enkel aan in Gent maar ook in andere steden zoals in de gemeentes: Ledeberg, Sint-Amandsberg, Gentbrugge, Mariakerke, Drongen, Wondelgem, Afsnee, Sint-Denijs-Westrem, Destelbergen, Evergem, Vinderhoute, Heusden, Oostakker, Zwijnaarde, Sint-Martens-Latem, Merelbeke, Desteldonk, De Pinte, Melle, Zevergem, Lovendegem, Gontrode, Lochristi, Schelderode, Lemberge, Laarne, Sleidinge, Deurle, Bachte-Maria-Leerne, Landskouter, Bottelare, Sint-Martens-Leerne, Landegem, Merendree.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een offerte op maat.

Mogelijke opties voor dressingkasten

 • deuren : zonder, schuifdeur, draaideur
 • kies het materiaal : melamine, fineer of glas
 • interieur : lades, legplanken, kapstokken, haakjes, broekenrekken, uittrekbare garderobeliften, dassenhouders
 • extra’s : verlichting, handgrepen, spiegels

Vraag een prijsofferte voor uw dressingkasten op maat

Heel veel mensen denken dat maatkasten zoals dressings duur zijn? Niet is minder waar, dressingkasten zijn betaalbaar, zeker als u bedenkt dat ze een leven lang mee gaan. Zo kunt een jarenlange genieten van het gemak en plezier van een op maat gemaakt kledingkast.

Wilt u een idee van de kostprijs voor uw dressingkasten, inclusief plaatsen? Geen probleem wij maken graag voor uw een totale prijs. Wij komen gratis bij u opmeten en bespreken de mogelijkheden wat budget, stijl en afwerking.
Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor een exacte kostprijs van uw dressingkasten  op maat!